mrz doubeh
Aq sekarang lebih suka chat guna google talk. Sebab kalo tenet tak ok pun still leh anta mesej. Kalo guna ym selalu dc. Menyampah aq! Walaupun GT tak leh buzz orang n takda emoticons yang best2, aq tak kisah asal cepat send file n boleh chat dengan lajunya even tenet slow. Tenet yang sengal! Arghh!


I luv GT!
mrz doubeh
Sakit pala aq maa. Kuar shopping tak sakit pala lak. Bila belaja mulalah kepala aq buat hal. Oh! Kena cari pasal history of English language, Old n Modern English, consonants, vowels n bla2. Macam belajar sastera lak. Padahal ambik pronounciation je. Fuh. Berbeli-belit lidah aq. Cakap sekarang ni pun dah tak betui. Praktis sambil menyanyi mengadap cermin. Cam orang giler tak? Ah tak kisah lah. Aq suka! Lagipun tak da sape kenal aq dalam kelas tu. Aq sorang je budak fizik. Haha. Suka2. So suka ati aq lah. Sok kena bawa cermin. Mana aq nak cari cermin ni? Cermin compact powdernye ada r. Aduiyai!

fenin+x paham+sakit mulut+sakit tekak
mrz doubeh

Penat giler..Akhirnya berjaya gak aq kuar selepas sehari tak kuar bilik. Merana beb dok bilik je. Mengadap laptop, kemas katil, lap cermin, basuh baju, sidai baju, n bla2. Benda yang sama je aq buat semalam. Bosan. Hah! Ambik! Arini aq kuar dari pagi hingga petang. Ikutkan hati nak balik malam je. Melampau lak coz esok da kelas. Aduiyai!

Aq kuar ngan wani. Best gak ada partner yang sama hobi ngan aq. Lalala. Dah letih seharian kuar dari queensbay ke bj, kami mengalah. Kami g makan jap. Pedas giler bubur tu. Tapi wani kata tak pedas. Siap tambah cili lagi. Fuh! Aq yang sememangnya kureng berminat dengan makanan pedas terkejut tengok wani. Giler ke apa! Banyak giler cili dia makan. Sama cam lina. Suka makan pedas. Ishk3. Dah abis makan aq ingat nak g perangin lak. Tapi memandangkan roommate aq x balik lagi, aq rasa kureng molek kalo aq tak balik bilik g.

Dah sampai bilik. Aq terus mengadap laptop lah. Banyak tul email kakak aq forward. Kadang-kadang semua email tu cam perli aq je. Aish…Ok sekarang nak buat assignment lak. Tit..tit..tit..
mrz doubeh
pon..pon..pon...

Aq sangat boring!...

pon..pon..pon

Aq tak tau nak buat apa...

pon..pon..pon

Tak kira sok aq nak kuar g queensbay+bj+mana2 tempat aq nak g...

Huh!

mrz doubeh
Baru je balik dari bilik lina. Bincang pasal fyp. Pastu disebabkan tenet bilik lina excellent aq stay lama skit lah kat situ. Sempatlah buka web-web yang menarik. Lina cam addicted ngan lagu korea dia. Tak abih2. Ishk3.

Ada satu laman web yang sangat menarik. Aq dah link kat blog aq. Kalo nak tengok boleh lah. Aq suka tengok benda-benda alah ni. Hoho.

Gelang mutiara+kristal. Cantikkan? Waktu aq g Sabah dulu sayang aq tak beli gelang-gelang camni. Murah je kat sana. Melepas aq! Huhu.


Gelang ni cantik gak kan? Kalo kat Kuching banyaklah gelang kristal camni. Cantik lagi. Aq pun ada satu gelang n cincin. Mama aq beli tapi baba aq bayar. Cute cam aq. Ohoooo!


Design ni sangat cantik. Ada je jual kat area sini. Kalo waktu skolah dulu-dulu aq suka letak kat purse/pencil box/beg/apa-apa tempat yang leh gantung. Tapi sekarang nak gantung segan skit! :(


Kasut? Aq memang suka tengok design kasut ni. Cantik beb! Kalo jumpa kekawan pun aq mesti pandang kasut diorang. Macam-macam warna kasut aq tengok. Kalo da kasut heel /jepun /terompah /selipar /sandal lagi aq suka! Leh dengar bunyi. Suka2.Kalo kasut sport aq kuren berminat skit…Hehe.


Nak usha g web yang besh-besh. ZooMmmm~
mrz doubeh
Alamak! Patut ke aq jawab soklan-soklan ni? Oh! Tapi takpelah. Dah alang-alang tengah on9 layanZ jer.

7 CIRI WANITA / LELAKI IDAMAN ANDA


Lelaki idaman aQ?

1. bermisai..haha
2. gentleman, sporting n garang
3. banyak bercakap coz aq x banyak cakap..terbalik ngan lina lak
4. x sombong tapi kena ego skit. Pelik tul aq ni!
5. sedap mata memandang
6. jaga solat
7. tak kisah lah apa-apa pun..asal leh digelar lelaki idaman aq!

7 ORANG YANG ANDA PERNAH MINATI SEPANJANG HIDUP

Alamak! Tak jawab ni xpe tak? Oh

1. Mama n baba..selamanya
2. Mal..emm
3. Dato’ Siti Nurhaliza
4. Farid Kamil..sampai sekarang
5. Ntah n
6. Ntah
7. Tunggu n lihat sape yang aq minat..mmm

7 PERASAAN SEKIRANYA KELUAR DENGAN ORANG YANG ANDA MINATI

1. perasaan nak makan aiskrim..hehe
2. mestilah suka giler
3. enjoy bih
4. malu-malu kambing even nak kuar ngan baba aq coz nak pau duit beliau..ngee
5. ...tengok keadaan
6. excited tahap the hulk..aish..yeke?..ya kot!
7. aQ pun tak tau camne perasaan aq. Kalo kuar so kuar jelah. Bukan tak da perasaan tapi aq rasa aq camtu kot..hehe

7 TEMPAT YANG ANDA INGIN LAWATI BERSAMA PASANGAN ANDA

Bergantung pada situasi dan keadaan.

1. Mekah..insyaallah
2. Paris
3. Pantai
4. Air terjun
5. Shopping mall..kui3
6. Umah parents aq n mertua aq..eh?
7. Tak kisah lah g mana-mana pun asal bersama...chewah!

7 BARANGAN YANG AKAN DIHADIAHKAN KEPADA PASANGAN

Alamak! Hadiah? Kalo aq memang tak bagi apa-apa pun tapi kalo nak bagi gak aq bagi...

1. baju
2. kasut
3. keropok
4. coklat
5. apa yang aq rasa nak bagi as hadiah aq bagilah..suka suki ati aq..nak tak nak dia kena terima!
6. ntahlah...aq pun tak tau nak bagi pe..laki ni complicated skit!
7. ciuman seorang isteri kalo dah kawen lah..haha..gatai!

7 TAJUK LAGU YANG AKAN ANDA NYANYI KEPADA PASANGAN ANDA


1. bisakah!..my fav
2. takkan ada cinta yang lain!
3. apa-apa lagu sentimental
4. ...
5. ...
6. ...
7. ...
8. ...

7 RAKAN YANG AKAN ANDA TAG

1. p3 diana
2. pingu
3. lin
4. misha
5. umai
6. murni
7. sape2 yang nak jawab..oh!

Ntahlah. Aq main taip je apa yang aq nak taip. Hoho~
mrz doubeh
Aq suka cite We Got Married!

Aq suka giler Alex.

Romantik giler...

Hansome...

Gentleman...

Jatuh cinta tengok dia...

Memang romanik abis. Rasa nak kawen ngan dia lak.

Oh! Lalala~
mrz doubeh
Hari ni aq rest je dalam bilik dari pagi sampai petang. Ingat nak kuar. Memandangkan kaki aq sakit n kepala still pening dek semalam, aq membatalkan hasrat nak kuar. Sampai sekarang kalo aq ingat benda semalam tu aq rasa nak termuntah. Huhu. Aq just stay dalam bilik bersama rmateku sambil tengok muvi n tido. Macam-macam cite yang aq dapat dari diorang. Layan je. We got married, superjunior, mystery n idolshow. Dahlah berpuluh-puluh episod. Penin gak aq nak layan satu per satu. Petang tadi kuar makan kat Gee Tomyam. Lama tak makan kat situ. Pastu terserampak ngan geng budak laki coursemate aq. Muka diorang pun dah len. Minta-mintalah aq ingat muka coursemate aq even tak ingat nama diorang nanti. Aq ni cepat lupa kat orang. Oh! Minta maaflah kawan-kawan ku sekalian especially budak matrix ft5 KMP aq dulu. Serius memang aq terlupa certain2 orang. Kalo korang tak tegur aq aritu memang aq tak ingat ko pernah satu kelas ngan aq. Muka n gaya pun dah len. Nampak matang sikit dari dulu tapi still tak hensem cam biasa. Hee…

Kakna aq nak datang esok dari jb. Semata-mata nak tunjuk baby dia. Aq pun tak sabo nak pegang perut kakna aq yang mengandung nak masuk 6 bulan. First tyme nak dapat anak sedara ni. Syoknya. Nak suruh dia panggil aq apa ek? Mak uda? Mak lang? Ishk. Nanti nampak tua sangat. Panggil auntie ida pun ok gak! Hoho. Apa-apa pun aq doakan kakak n anak sedara aq dalam perut tu sihat.

Esok nak g queensbay kot coz tengok wayang. Cite apa yang best ek? Kalo da cite hantu baru best. Teringat waktu aq tengok cite hantu ngan lina. Tak abis-abis menjerit. Dalam wayang tu pun tak ramai orang sangat. Yang ada Cuma 6 orang je. Sikit je maa. Couple dok kat hujung pintu, aq n lina dok tengah-tengah n betui-betui mengadap skrin. Pastu da 2 mamat belakang kitorang. Cite tu actually tak takut pun. Tapi disebabkan skrin besar n sound kuat membuatkan kitorang jerit2. Eh silap! Lina saja yang jerit. Hee..Kelakar lak ingat balik benda camtu. Oh!

Malam ni aq nak buat apa? Jeng3…

Jom layan cite korea ‘we got married’!

Yezza!
mrz doubeh
Apa yang aq beli ni? Penuh satu rak meja study aq ngan makanan. Bila masa lah aq nak makan semua benda ni. Aish. Beli suka tapi makannya tidak. Kalo mama aq tengok makanan yang aq beli ni sure kena sound. Makanan tak sihat maa. Emm..Tapkelah aq buat breakfast je makanan tu. Pagi-pagi makan keropok n coklat. Bagus2. Makan kebab semalam pun cam nak mati je aq telan. Perut dah full tapi kalo tak makan kebab tu basi lak. Aduih. Leh naik lagi sekilo berat aq ni. TIDAK!

p/s: Arini nak kuar mana lak ek?. Memang kaki berjalan tul aq ni. Oh!
mrz doubeh
Aq benci benda tu bergerak
Aq benci benda tu berputar
Aq benci benda tu berpusing
Aq benci naek benda tu
Aq benci jejak kaki atas tu
Aq malu orang pandang aq disebabkan benda tu
Aq benci meninggalkan sisa kotor hasil benda tu kat tempat tersebut
Aq sumpah tak naik benda tu lagi
Aq sumpah lepas ni tak nak maen benda tu lagi
Aq mati hidup semula pun tak sentuh benda tu lagi
Aq benci segala-galanya tentang benda tu

Taubat..sob3~
mrz doubeh
Malam ni aq nak g Pesta Sungai Nibong. Nak tengok skit apa yang best kat sana. Lagipun leh jumpa kakak aq yang dah tak hiraukan aq lagi lepas kawen. Aish! Huhu. Sampai ati kakak ek. Sibuk sangat ke keje tu? Emm..apa-apa pun aq nak enjoy giler-giler minggu ni. Yahuuu~
mrz doubeh
Fuh…Memandangkan rmate aq takde kat bilik so aq dengan senang lenangnya berkaraoke. Penat gak nak latih mulut ni. Madam aq kata dia tak nak dengar langsung bunyi ‘bi Malaysia’. Nak suruh pronounce cam mat salleh lah kononnya. Aduih! Sengsara lidah aq. Insyaallah aq boleh buat kot. Hee. Ayuh teruskan menyanyi. Yehaa~

Artist : Avril Lavigne
Lirik Lagu : Avril Lavigne - Nobody's Home

Well I couldn't tell you why she felt that way,
She felt it everyday.
And I couldn't help her,
I just watched her make the same mistakes again.

What's wrong, whats wrong now?
Too many, too many problems.
Don't know where she belongs, where she belongs.
She wants to go home, but nobody's home.
That's where she lies, broken inside.
With no place to go, no place to go, to dry her eyes.
Broken inside.

Open your eyes and look outside, find the reasons why.
You've been rejected, and now you can't find what you left behind.
Be strong, be strong now.
Too many, too many problems.
Don't know where she belongs, where she belongs.
She wants to go home, but nobody's home.
That's where she lies, broken inside.
With no place to go, no place to go, to dry her eyes.
Broken inside.

Her feelings she hides.
Her dreams she can't find.
She's losing her mind.
She's fallen behind.
She can't find her place.
She's losing her faith.
She's falling from grace.
She's all over the place!
Yeah!! (yeah)


She wants to go home, but nobody's home.
That's where she lies, broken inside.
With no place to go, no place to go, to dry her eyes.
Broken inside.

She's lost inside, lost inside.oh oh
She's lost inside, lost inside.oh oh
Ohhh...
mrz doubeh
Sakit betul kaki aq arini. Sengal-sengal g. Ni semua gara-gara semalam. Lepas abis kelas pronounciation aq da kelas astornomi lak. Dah lewat masa tu coz madam kami cakap banyak lak. Nak tak nak aq kena berlari dari pusat bahasa ke G03. Aq lalu kat belakang pusat bahasa kononnya nak lebih cepatlah. Tengok jam dah kul 2. Wani lak tunggu aq kat bus stop dewan budaya. Nak g kelas sekalilah. Alamak abislah aq! Camne ni? Dah lewat! So aq berlarilah turun bukit cepat-cepat. Ntah macam mana lah aq leh terjatuh kat depan 2 orang mamat ni. Mamat ni pun cam terkejut je. Diorang baru parking moto tepi pusat komputer. Alamak! Malu giler beb! Masa tu muka tebal giler. Nasib baiklah budak tu tak gelak-gelak kat aq. Siap tolong angkat beg g kat aq lagi. Aq cakap thanx n blah cepat-cpat walaupun kaki n tangan aq sengal. Nasib tak terseliuh. Fuh! Thanx bro. Sampai sekarang aq ingat g muka dia. Kalo aq jumpa diorang aq kena tuduk mukalah. Malu n sangat-sangat malu. Huhu. Aq yang kononya nak sampai kelas awal dwngan berlari last skali lewat giler masuk kelas. Nasib baek lect baek ati. Haha. Pengalaman pertama yang memalukan betui. Oh!
mrz doubeh
Aq sangat suka dengan puisi ni. Aq jumpa kat kapasitor. Sangat menarik. Aq memang layan puisi-puisi ni coz kadang-kadang benda yang disampaikan ada maksud tersirat. Oh!

HATImu


Ada sesuatu yang sering bermain dalam fikiranku
Namun aku cukup bingung untuk meluahkannya
Sekalipun buat tatapan hatiku ini
Apatah lagi tuk membisikkannya kepada sesiapa
Sesiapa pun...
Biarpun pada insan yang aku percayai
Biarpun pada insan yang tersangat aku sayangi
Biarpun pada insan yang teramat aku kasihi
Kerna jauh di dasar hatiku ini masih mencurigai
Perasaan ini datang bukan di sengaja
Ia menjengah setiap kali aku cuba tuk memPERCAYAi
Suatu perkara wajib yakni asas dalam membentuk suatu perhubungan
Tapak utama untuk mewujudkan keSETIAan
Dan merupakan titik utama menjalinkan kasih sayang berpanjangan
INSYA'ALLAH...
Namun andai aku silap mohon di perbetulkan
Sesungguhnya aku hamba yang lemah
Hanya mampu belajar melalui ilmu sebuah pengalaman
Inilah lemahnya jiwa seorang wanita
Keinginan untuk di sayangi sesungguhnya
Akankah di balas kasih yang tiada ragunya
Tapi INGAT...
Sekali jiwa yang lembut lagi rawan ini di dustai
Tiada lagi peluang mahupun ruang untuk di peroleh kembali
Biarpun sayang itu masih ada sisanya
Ia tiada lagi makna tanpa PERCAYA dan SETIA
Justeru ingatlah wahai ADAM seluruhnya
Memang hati HAWA seperti kerak nasi khabarnya
Namun ia mampu memejal hingga tiada lagi cara tuk di jinakkan kembali
Jagalah dan belailah andai dikau berpeluang memilikinya
Sesungguhnya HAWA adalah anugerah terindah
Di hadiahi Illahi buat sehebat hebat ciptaanNYA...ADAM
mrz doubeh
Giler n sangat giler. Arghhh! Hari ni aq blanja lebih kurang RM121 untuk barang-barang keperluan aq plus RM30 topup + RM3 bubur ayam + RM1.50 sikat yang terpaksa aq beli kat tesco. Ada lagi barang kena beli tapi tak terbeli coz berat sangat nak angkut. Dahlah kena jalan kaki dari tesco ke Saujana. Memang sakit jiwa raga giler. Baldi + helmet + ntah apa g aq hilang dalam stor. Haiya macam mana leh hilang? Confius aq. Kena beli lain lagi. Oh! Seyesnya. Terpaksalah aq minta baba aq masukkan duet dalam bank. Tinggal 8ratus je baki dalam bank aq. Tu pun dari duet sem lepas. Mana nak cukup. Camne nak hidup! Huhu. Aq ni lak kaki beli belah benda yang xda kena mengena ngan aq pun. Sob3. Kan best kalo aq dapat biasiswa or full ptptn! Terpaksalah aq berjimat cermat. Takpelah nak tak nak aq memang kena berjimat gak. Nak kumpul duit nak beli kete. Haha. Insyaallah aq boleh buat! Kurangkan keborosan anda! Chaiyok3! Emm…

To pingu: Minum susu banyak2. Kamu tu demam…(da makna tu!..oh!)
mrz doubeh
Alhamdulilah...

Akhirnya aq tiba gak kat usm. Flight yang sepatutnya bertolak kul 8.15pm delay 9.00pm coz cuaca tak elok. Kul 9.00pm barulah bertolak. Aq sampai penang dalam kul 11pm. Agak lambat gaklah. Sampai je balai ketibaan aq tunggulah kakak aq datang ambik. Kakak aq lak busy kena jaga projek dia kat pesta Sg Nibong tu. So terpaksalah aq naeik teksi je balik usm. Seyes. Susah gak jadi ptd ni. Macam kakak aq. Busy memanjang. Tak ingat adik die yang comei ni. Susah sangat ke jadi pengarah projek tu. Huhu. Benci tul! Tak pasal-pasal habis RM 26 duit aq naek teksi airport. Tapi oklah gak coz abang taxi sangt ramah n takdalah menakutkan aq naek taxi sorang-sorang waktu malam. Oh! Akak aq call n minta maaf coz takleh ambik. Takpelah..Aq paham. Biasalah kalo keje. Emm...

Malam yang dingin ni mengingkatkan aq suasana umah aq. Mesti mama n baba tengah sembang-sembang. Adik aq lak malam-malam buka peti ais cari makanan tak berkhasiat. Ishk3. Dan aq lak mengadap laptop sambil layan you tube. Aq teringatkan baba n mama aq. Walaupun baru beberapa jam tadi aq berpisah dengan mereka. Baba aq yang sporting n mamaku yang garang...Mama..baba...miss u! Sob3...

Disebabkan tenet kat usm hampeh..jap dapat jap tak..aq rasa takda mood nak tulis panjang-panjang. Kalo kat umah 24 hours aq on9 kecuali kalo kuar jalan-jalanlah. Selalu aq tengok tyme cuti cuma 2 or 5 kawan je yang on9 kat ym. Tapi sekarang bila balik U..ishk3..full lak name list kat ym aq. Oh! Mau tido!..Zzzz..
mrz doubeh
Sangat menarik laman web yang aq usha ari ni. Kalo nak tengok leh tengok kat aPassionForFashion. Banyak giler benda unik yang buat aq berminat nak usha page dia. Dia guna bahan terpakai n buat balik benda tu bagi nampak cun. Aq suka scrabble earrings ni. Cantikkan?


Hah yang ni pun cute kan?

Banyak earings, bracelets and rings yang comei-comei. Necklace yang berbentuk love. Romantiknya. Ngee~

Rantai hope bulat ni melambangkan apa?..haha..sukany aq!

Memang kreatif betui diorang buat benda-benda gini. Selipar ni pun aq berkenan coz ada bunga-bunga. Teringat selipar tandas aq kaler putih. Ntah ada g or tak? Ishk3

Wah tak sabo aq nak keje n ada duit sendiri. Nak beli apa yang aq suka. YezZa~
mrz doubeh

Lesu betui aq pagi buta ni. Ni semua lipas nye pasal. Lipas yang GEMUK! Benci aq. Tengah khusyuk aq baca komik kat tenet ni tetiba adik aq jerit panggil aq. Bayangkan dah pukul 1.00 pagi jerit-jerit. Aq yang kat meja study ni pun masuklah dalam bilik tido. Adik aq kata ada lipas masuk kat dalam aircond. Aik? Dalam aircond pun lipas leh masuk ke? Confius aq. Adik aq paksa aq bunuh lipas. Ada ke patut suruh aq? Aq bukanlah penakut sangat cuma aq geli jer. Hee. Nak tak nak sebagai kakak aq lah yang kena bunuh lipas tu. Kakak yang macholah kononnye. Huhu. Aq ambik spray. Off aircond n sembur spray kat aircond. Lipas dah kuar. Kali ni ada problem lak. Lipas tu dah mabuk-mabuk. Terbang suka suki dia je. Nasib tak hinggap kat aq kalo tak memang aq dah buka silat penyapu dah. Huh! Nak jerit takut parents aq terjaga lak. Aduih! Adik aq dah bising giler. Hampehnye adik! So aq ambik penyapu n pukul lah si lipas tu. Dah mati. Adik aq diam n terus masuk laju je dalam bilik n tido atas katil. Siap suruh aq on balik aircond n switch off d light. Ewah-ewah. Bukan nak berterima kasih kat aq. Huhu. Aq pun meneruskan keje aq yang tergendala. Baca komik. LayanZ~


Comeylah aq tengok baby ni pegang lipas...~
mrz doubeh
Alhamdulilah...Aq bersyukur dengan keputusan yang aq terima setimpal dengan usaha yang aq buat. Walaupun tak sehebat mana pon. Ngee. Tahniah untuk semua kawan-kawan aq yang dapat dekan especially to my luvly rmate. Congratz beb! Hebat betul budak medic aras aq. Semua dekan maa. Tak lupa juga tahniah untuk semua coursemate aq. Hee..Teruskan usaha anda untuk sem depan. Begitu juga aq. Semoga aq dapat buat yang terbaik untuk sem depan. Aminnn...
mrz doubeh
Kali ni aq nak kongsi pix belimbing sarawak. Aq pun tak tau n tak pernah tengok pun. Orang sini cakap buah ni buah belimbing tapi aq tengok jauh beza skali ngan belimbing kat semenanjung. Pix ni tak jelas sangat. Aq sekadar nak tunjuk kaler die yang len dari yang len. Ngee~

mrz doubeh
Hari ni sepanjang hari kitorang kuar g jalan-jalan. Memang tak dinafikan betapa penatnya bersuka ria. Oh! Banyak tempat yang kami g n paling aq suka kat Palm Beach Semantan dan Lundu. Masa tu air tengah pasang. Best tengok ombak besar kat pantai. Jiwang karat tul aq dok kat pantai ni. Ombak besar ni mengingatkan aq tentang final projek. Huhu. Terminum air laut waktu buat fyp kat Kuala Muda. Eiuw..Kalo sikit takpe gak tapi…ishk3 malas nak gtau. Dengan air laut yang macam teh tarik tu! Arghh!! Kira air laut tu dah jadi darah daginglah. Oh!

Kat pantai tu aq tengok pelbagai kaum etnik main air. Kelakar pun ada. Aq yang asyik tengok laut tetiba terpandang sekumpulan anak-anak muda yang berkumpul ramai-ramai tak jauh dari tempat aq duduk. Aish! Dasyhat sangat-sangat. Rasanya umo diorang dalam belasan tahun tapi…Tapi kat tangan diorang ada botol arak. Arak? Giler betullah budak-budak ni. Tak kiralah diorang islam or bukan islam or whatever tapi still muda g maa. Minum arak? Mak bapa diorang ni tak tau ke? Atau tau tapi anggap biasa benda alah tu? Aq sekadar memerhati je dari jauh. Maybe tuak kot yang diorang minum walaupun aq rasa cam botol arak. Huh! Remaja-remaja!


Pix atas ni pix adik aq. Kat sebelah kanan yang tak mgadap fon tu adalah aq. Aq bukannya tak nak tunjuk muka..tapi aq seorang yang pemalu. Hoho~
mrz doubeh
Ala..pingu ni suka tag orang…huhu…nak tak nak kena gak jawab ek?

INSTRUCTIONS:
1. Take a recent picture of yourself or take a picture of yourself right now.
2. Don't change your clothes, don't fix your hair... just take a picture.
3. Post that picture with NO editing.
4. Post these instruction with your picture.
5. Tag 5 people to do this.

Pix sekarang xda r. Kalo nak ambik sekarang susah coz free hair maa. Taun depan leh? Hee.. Tapi kalo suruh letak gak nah ambiklah gambar ni.



Sori xleh letak pix besar-besar n jelas sangat. Almaklumlah i kan cun. Haha! Tak kata nak bape pix kan? So suka suki ati i lah. Nak tag 5 people ke? Kawan pun kamek xda, tapi nak gak ke? Sapelah yang cipta benda alah ni. Menyusahkan kamek je. Kak long dah kena tag lum? Kalo lum nak tag dier. Ngee~
mrz doubeh
Fuh! Penat gak baca komik kat tenet ni. Tapi best. Haha. Aq yang x nah baca komik tertiba-tiba ter’minat’ lak. Ni semua gara-gara sorang budak coursemate aq yang perkenalkan laman web http://www.onemanga.com ni kat aq. Sekarang aq baru baca episode 81. Ada banyak lagi episode tak baca. 400 lebih maa. Sekarang tengah marathon baca komik. Kalo tunggu kat tv alamatnya sampai aq kawin pun tak habis tengok. Oh!

mrz doubeh
Aq tak tau nak buat apa kat umah. Mengadap laptop je keje. Tiba-tiba tangan tergerak nak click kat pictures kawan-kawan. Aq tengok pix spagheti. Teringat lak kisah masak memasak kat U aq. Macam main masak-masak pun ada. Kisah bermula bila salah sorang dari aq,dayah,lin,diana,n misha kempunan nak makan spagheti(misha yang kempunan sangat nak makan!). Orang lain makan nasi tengah hari kami lak makan western food. Eksyen maa! So misha dan diana ditugaskan untuk membeli barang masakan kat tesco tempat fav beli barang untuk budak-budak U (promote tesco). Lepas aq balik dari training kete, kitorang startlah aktiviti memasak kami. Kecoh gaklah masa tu. Diana yang tak tahu memasak just stay kat meja study sambil goyang kaki mengadap laptop. Kiranya aq,lin,dayah n misha yang meneruskan kerja masak-memasak. Masak ramai-ramai sangat best lebih-lebih g macam-macam kami letak dalam kuah tu. Karipap pun kami goreng gak. Karipap yang dimasak oleh misha dah hangus. Itulah gara-gara budak yang baru mula belajar memasak. Ngee..Lepas dah abis memasak kami kemaslah barang kami. Kami hulur gak karipap n spagheti yang kami buat tu untuk abang long yang bagi pinjam minyak masak kat kami.
Ma kaceh!

Bahan masakan kami. Macam-macam letak aih!



Karipap yang digoreng hangus~



Hasil masakan kami. Walaupun nampak cam biasa tapi bila rasa insyaallah sedap kot.Hee~

mrz doubeh
Dekat blog aq dulu aq ada mengupdatekan tentang tempat-tempat di Kuching. Disebabkan ada perkara yang tak dapat dielakkan aq terpaksa delete blog aq. So disini aq nak upload balik pix2 yang aq delete dulu.

Waktu ni da concert sure heboh kat waterfront. Aq tak tau sangat sape artis yang datang. Hee~



Serba sedikit info sal Laksamana Zheng He~



Patung ke tugu?



Not bad tempat sini~



Kat Beijing ke?




Taman rekreasi yang menarik untuk jogging~



Apakah!

mrz doubeh
Wah! Raya haji kali ni memang best. Aq raya kat Kuching ngan family aq. Walaupun tak semeriah raya di Kedah tapi amat berharga buat aq. Sembahyang raya disini awal maa. Kena bangun awal pagi coz solat raya kul 8.00am. Oh! Kalo di semenanjung kitorang solat pukul 9.00am. Banyak perbezaan suasana di sini n sana. Orang disini memang murah dengan senyuman. So no wonder aq senang dapat kawan. Kawan yang betui-betui ikhlas! Emm.. Lepas habis sembahyang raya aq terus g umah kawan baba aq. Diorang buat tahlil. Lepas tu adalah sikit jamuan. Aq cubalah makan makanan Sarawak n aq lebih prefer makanan semenanjung. Lebih-lebih makanan jawa. Hee.. Lepas dah melantak kat umah PKN, kami terus balik umah. N aq makan lagi. Kali ni aq rasa puas hati dapat makan dengan selesanya. Makan kat umah sendiri lagi bagus dari makan kat umah orang. Kuah kacang yang aq buat memang menjilat jari. Thanx to my mum sebab ajar aq cara nak buat kuah kacang. Rupanya taklah susah sangat. Cuma perlukan kesabaran especially bila nak tumbuk kacang. Sepatutnya boleh je guna blender tapi entah camne blender umah aq rosak lak. Huhu. Aq yang ketagih nak makan kuah kacang memerah keringat menumbuk kacang menggunakan lesung batu. Lesung batu?...Oh! Tapi itulah realiti. Ngee…

Kekuatan aq terserlah dalam menumbuk kacang menggunakan lesung batu. Oh!..Sengalnya..huhu~