TbL
mrz doubeh
Dah lama x mgupdatekan blog...Kali ni just ltk pix je lah..Malas tulis pjng2..Dah tua dah so xda idea nak tulis....haha

Ni pix kat TBL...
Tyme ni maen bola beracun..dendalah diorang jalan itek..


Pix ngan satu klas waktu personal grooming~

Transformation~

Sports day~ FAME BEACON!


Teambuilding

Carnival Day~

mrz doubeh
Alhamdulilah,

Dah bis dah semalam. Penat xpayah nak cakap lah. Kak aq masak soto n mee rebus. Sate n kek secret recipe order je. Aq penat basuh n mengelap pinggan. Fuh..teruk maa..Hari ni mama aq lak buat open house tapi kat kuchinglah. Tak dapat nak merasa masakan mama yg sodap itu. Thanx to kawan2 aq yang datang umah especially si Dayah pingu itu n da geng. Hehe....

View dari koridor umah kakak...

Kek secret recipes yang hampir cair..ayoyo...
mrz doubeh

Sok aq balik jb. Then sehari b4 raya baru balik kedah kot. Ntahlah…Tengok keadaan. Raya nanti kami da buat rumah terbuka kat Alor Mengkudu. Sape2 yg tau tempat tu jemputlah datang. ;P Bakal mertua aq pun datang gak. Huah ha3…Yeke? Cis menipu bulan posa. Ishk3…Xsabo nak pasang pelita keliling umah, nak buat tanglong, maen bunga api, perabis makanan, n bla2. Ahaq3~
mrz doubeh



Giler best aq tengok cite ni kat AXN. Hoho. Baru 1st tyme tgk. Terus aq surf tenet. Dah lama dah just tayang lik je. Wahhhhh…suka beb!


mrz doubeh

Ari ni adik aq ajar base srwak...Best gak even da serba skit yang aq tak tau. Ni nak praktis buat karangan...ehem3...

#Kisah apa2 lah#

Kisah tok tek nak, pasal mpuan, sorang puteri la nak, namanya Pipah. Kacak abes la nya and nya pun nangberbudi bahasa bah. Tapi tedah li nya coz parents nya dah ninggal bah. Kinek tok nya diam ngan keluarga angkatnya. Keluarga angkatnya nang sayang abis la kat Pipah. Pipah nang rasa syukur lah ngan semua nikmat kurniaan ya. Satu hari nak, keluarga angkat Pipah tek ngajak nya gi kuar makan malam tek kat siyek hotel terkemuka. So, Pipah pun mok nunjukkan rasa timak kasih nya nang sik terhingga ya nya orang dengan belanja nya orang makan tek. Tapi nak...

Cite ni tergangtung coz aq dah x reti sih...ahaq3!
mrz doubeh


Sepanjang aq menganggur ni, aq just lepak2 dalam umah je n naikkan bil elektrik ja. Tak borink rupanye dok umah. Tapi kadang2 bila dah xda pe2 nak buat borinklah skit. Kat umah just da aq n mama aq je. Baba g keje n adik g skolah. Ishk3 dapat aq bayangkan camne mama aq dok sorang2 kat umah. Ngeee…

Aq xdalah dok goyang kaki ja kat umah. Aq buat gak keje. Semalam sapu sampah, mop lantai n macam2 g. Nak harapkan adik aq confirm xda pe2 perubahan. Semalam dia makan pun bukan basuh pinggan. Ayooo...Aq da chat ngan beberapa kawan aq. Taklah beberapa just 2 orang je. Hoho. Diorang cakap ko dah keje? Mestilah lum. Member2 aq pun sama geng ngan aq. Tanam anggur kat belakang umah. :P Ko buat pe kat umah? Tolong mak ko masak x? Hehe…aq jawab tolong tengok! Mana taknye, aq asyik dok on9 je. Merata corok aq g mesti bawa laptop. Hoho. Takdalah sampai x tolong langsung. Aq tolong buat kuih, bancuh air, kemas meja n hidang jelah. Then basuh pinggan. Buat gak keje tue.


laptop...tanpamu...sob3


Kat sini imsak kul 5.10 n waktu berbuka 6.45. Sok awal skit berbanding kat semenanjung. Kalo kat jb 7.15 n kat penang 7.30 kot! X sabonye nak tunggu buka posa. Haha teruknye aq! Jap g kul 2.30 adik aq baliklah. Mulalah dia paksa aq ajar dia. Add math?...Oh no! Banyak yang aq lupa tapi setakat ni aq ngajar dia bolehlah pakai logic! Huah ha3. Adik aq tahun ni ambik spm. Yang peliknye sekolah sini semua sangat lambat. Kalo kat semenanjung dah bis buat trial. Tapi sekolah sini pas raya baru nak buat trial. Ishk3. Kepelikkan tul!


Sekarang aq nak sambungtengok JJCM. Terliur tengok tyme2 posa nie. Layanz~


mrz doubeh



demi semua yang aku jalani bersamamu
kuingin kau jadi milikku
kuingin kau disampingku

tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta
dan hanya dirimu yang bisa
membawa surga dalam hatiku

ref:
kuingin engkau menjadi milikku
aku akan mencintaimu
menjagamu selama hidupku
dan aku kan berjanji
hanya kaulah yang kusayangi
ku akan setia disini
menemani…

sentuhanmu
bagaikan tangan sang dewi cinta
yang berhiaskan bunga asmara
dan membuatku tak kuasa
back to ref

di setiap arung gerak
tersimpan di hati kecilku
bahwa dirimu terindah untukku
back to ref

ref2:
selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas
selama Tuhan masih mengijinkan
kuingin selalu menjagamu

back to ref2 [3x]
selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas

mrz doubeh


Alhamdulilah,

Selesai gak majlis konvokesyen. Syukur sangat2. Aq dok barisan 3 paling depan sebelah kanan dewan. Hehe. Member aq Yip bape kali bising cakap sakit kena flash, topi longgar n bla2. Rakan2 seperjuangan aq semua cantik2 n hencem2 belaka. Banyak tul bunga aq dapat. Thanx to my junior geofizik, syaza n my best fren,emah coz bagi bunga kat cheq. Kat sini nak letak skit pix2 konvo yang dah tangkap tadi.

ngan mama

wif my sis..

me~

kat tapak konvo

my junior syaza

fhmah (maksu), halim, n me

my coursemate

Ada g pix coursemate aq tapi aq letak pe yang sempat lah. K chow. (",)