mrz doubeh

Minggu depan 4hb ada majlis kenduri umah baru kat Alor Mengkudu, Kedah. Sape2 nak datang silalah. Teringin nak balik tapi aq ada tanggungjawab yang kena buat dulu. Oh! Nak balik….huhu.

Dah 8 ari aq start keje. Fuh! Sangat letih tapi seronok. Heee. Macam-macam pengalaman aq dapat. Kesabaran yang paling penting! Umah, bil elektrik,bil air n kete free. Huah ha3. Kat sini makanan murah-murah so bolehlah jimat skit. Sejak da kete ni aq n wani kerap pusing2. Jap aq drive n jap wani drive. Cari tempat makan yang best. Nasi Ayam Periuk Besar, Ella cafĂ© n macam2 g. N kami praktis memasak gak kat umah sewa ni. Bape banyak makanan yang kami masak n alhamdulilah sedap2 (x puji tapi kenyataan). Hehe.Tempat aq keje dekat ngan sirdim. Air terjun!!! Wah…bestnye…Tapi xda masa nak g sana. Jadual padat.

Nak dijadikan pengalaman sepanjang aq keje kat sini….hehe…kami SESAT! Oh no! Ni semua gara-gara aq nak p cari kedai spek. Lagi sekali spek aq patah. Disebabkan aq dah hilang skit daya penglihatan, so wanilah yang tolong drive. Kami masuk jalan yang salah, kete kena uturn, sesat n hampir masuk highway tapi nasib baek x masuk g n hampir nak langgar lori. Ishk3..Semua pengalaman ‘ngeri’. Dah jumpai kedai spek, aq n wani masuk n usha2 spek yang lawa2. Malangnye spek x lawa pun. Mahal pula spek kat sini. Rm 599 untuk spek yang sangat simple. Kalo kat penang just Rm 350 je. Rugi2…better beli kat penang jelah. Macam2 pilihan skit. So aq just anta spek aq untuk pateri n aq belilah contact lenses. Contact lense lebih murah berbanding spek. Jimat g duit aq. Ishk3 memang kedekut nak kuar duit. Nak on9 pun pun xda masa. Busy mengalahkan menteri. Chewah…Arini cuti. Esok start balik keje. Sangat best n x sabo nak mulakan ari baru. Kui3….

Untuk kawan2 aq yang dah keje n nak mula keje dah, mulakan harimu dengan ceria…hehe…PEACE! Rindu sama korang~