mrz doubeh
Hari ni kelas pronounciation best! Aq belajar menulis dan menyebut. Huduh betui tulisan aq! Madam ajar cara nak tulis and sebut dengan betui. Rupanya banyak sebutan yang aq belajar sebelum ni salah sebut. Aq ingat senang je nak tulis /ŋ/, /Γ/, /θ/, /ι/ dan /κ/. Tak sangka lak salah tulis. Ekor huruf kena tarik panjang skit, stomach huruf kena sama rata, huruf jangan bulat sangatlah, kena straightlah. Haiya!…Tapi aq enjoy. Walaupun madam aq tegas tapi aq suka sikap dia. Madam aq g satu-satu meja n ajar cara nak tulis ngan betui. Best kan? Setakat ni aq enjoy belajar. Waktu first nak ambik kursus ni aq banyak kali pikir. Nak ambik or tak nak ambik? Aq pun pernah g rayu nak ambik ko-k memasak. If memasak dah full aq tak nak ambik yang len n tetap nak bi. Alhamdulilah ko-k memasak digugurkan. Ramai giler aq tengok orang beratur rayu. Memandangkan aq tak suka berebut, aq pun blah dari tempat tu. Aq memilih untuk meneruskan keseronokan belajar pronounciation. Haha. Cuak gak nak ambik LHP 455 ni coz aq dengar tak ramai student skor paper ni. Banyak dapat C n C+. Wooo..cuak siot! Tapi lantaklah. Aq suka belajar bi. Leh improve skit pronounciation aq. Kih3…Habis kelas aq g bilik lina. Buat mapping sambil curi muvi yang dia ada. Then kuar g queensbay nak beli barang keperluan yang amat diperlukan. Kan lina kan? Haha! So sekarang aq nak meneruskan mapping aq yang tergendala tadi. Oh! Mengantuknya!