mrz doubeh
Wah sangat-sangat seronok! Aq asyik tengok je camne kawan-kawan aq letak emoticons ni. Lepas pingu cadangkan satu website ni aq terus je download. Haha...~

:flower:Cute giler!

:kiss:Suka-suka!

:wink:Wah!

:pompom:Bestnye!

:laugh:Haha! Berlagak tul aq ni. Almaklumlah baru reti nak guna benda alah ni. Oh!
mrz doubeh
Kepelikan betui manusia zaman sekarang ni. Benda yang kecil tapi nak besar-besarkan. Bila takleh gtau benda yang sepatutnya nak di bgtau mulalah kata:

♥‘Wei aq rasa bersalahlah tak gtau ‘benda’ yang betui’,

♥‘aq cuaklah’,

♥‘aq tak pandai tipulah kat kawan-kawan aq’

n macam-macam g.

Sebenarnya benda tu boleh je settle. Tapi tulah manusia. Ada yang kecik ati kalo gtau benda yang sebenar, ada yang buat muka, ada yang kata nape xleh?, ada yang dot..dot..dot n bla2. Aq pun tak tau sangat coz aq tak berapa kenal sangat perangai sebenar ‘korang’ tu. Just dengar dari sebelah pihak ‘diorang’ ni je.

Cubalah ‘korang’ berada di tempat orang yang terpaksa handle semua ‘benda’ tu. ‘Diorang’ gak ada perasaan. Ni semua benda nak letak kat bahu ‘diorang’. Cuba paham situasi ‘diorang’. Ingat senang ke nak buat ‘benda’ tu? Kalo semua benda ‘diorang’ buat, ‘korang’ lak buat apa? Yang tau cuma nak g enjoy, nak g situ, nak g sini, nak g mana2lah. Senang ke nak adjust semua tu? Mulut cakap memang lah senang tapi kena guna otaklah gak. Aish! ‘Diorang’ yang handle benda ni pun satu. Masalah kecil je pun. Bukan masalah negara sangat pun. Tapi kata:

♥‘aq tak beranilah nak gtau diorang’,

♥‘ ko tak tau diorang camne’,

♥‘ko tak kenal perangai diorang, mulut cakap takpelah tapi reaksi muka n perasaan sape yang tau’,

♥‘aq risaulah diorang dot..dot..dot….’

n macam-macamlah.

Cuba elakkan perkataan ‘BOLEH’ kalo benda dirancang tu actually memang takleh dibuat. Biasakan diri sebut ‘TAKLEH’ . Pagi-pagi praktis depan cermin sebut ‘takleh’. Senang je kan? Dan untuk ‘korang’ lak cuba faham situasi kalo anda berada ditempat ‘diorang’.

Walaupun pun problem ni takda kena mengena ngan aq tapi aq sekadar bagi pendapat je kat ‘diorang’ n ‘korang’. Kalo tak cakap yang betui, bila mereka nak sedar. Memang kena jaga hati kawan-kawan tapi kena tengok situasi gaklah. Kawan-kawan tu lak jaga ke hati kamu? Maybe ada yang kata kawan diorang jaga hati. Tapi kalo betui-betui jaga hati, takkan benda kecil jadi camni? Sebab tulah aq tak suka perkataan kawan. Dah blacklist sejak aq 1st year g! Aish!

Aq tak taulah maybe aq ngan ‘diorang’ tak sependapat tapi ‘diorang’ kena consider n pikir lah gak. Jangan lak nanti tension-tension lak!

♦ p/s: Sorilah kalo aq ter'laser' sangat coz aq suka berterus terang!
mrz doubeh
Keletihan betul arini. Ni semua diana nye pasal. Kitorang sambut besday die sampai lewat tengah malam kat ik. Sangat letih wooo. Pastu bila sampai bilik kami maen game sesama kitorang. Sangat best. Mengilai cam orang giler je. Hampir kul 3pagi kami mengalah n perasaan mengantuk menguasai badan. TidoZ! Pagi tadi lak aq dapat satu gossip dari si mamu fizik. Aq tak tau samada dia salah anta mesej ym or sengaja anta untuk dihebohkan. Mesej ym tu kul bape aq tak ingat lah lak. Kena tengok lik kat message archieve nnti.Ishk3... Takpelah sekurang-kurangnya aq tau dah kepupusan lelaki single dalam school fizik. Ngeh3. Sekarang ni aq tunggu giliran nak basuh baju. Letih woo. Sejak washing machine dah naik harga sampai 3 ringgit aq dah tak guna dah machine tu. Kalo aq guna seminggu 3 kali, lesaplah 9 ringgit aq tu. Oh! Better aq basuh sendiri r.