mrz doubeh
Silent...
Dat d mood in my ofiz
Everyone packing their stuff
Many boxes..here and there
Too many paper...Love dis song
*hembusan kasturi
Sometimes feeling like gonna go somewhere else
Me...Me...Me...
Tired olredi!...
Labels: 0 comments | edit post
mrz doubeh
Dis morning...
Just a moment...
Hate it...
Try to accept with open heart...
:)
Labels: 0 comments | edit post
mrz doubeh
Yeah..
Already know what gonna happen to me later..
What to do?..
Still need to upgrade and motivate myself..
Sometimes i feel like (*&^)
Just let it be...

This week..at the end of this month...
Me n my housemate will be leaving our house..
We rent at other house...
In front of our opiz
Live freedom...happy ever after..
Think about money that we wanna spend...
Hundred?..no..no..no..thousand maa..$$$
Just follow ur heart...like what im gonna to do next...
No more rubbish..toilet will be clean...no more dirty home!
Hopefully after we move...no more @#$ words...
Aminn...

Still waiting...
waiting...
n waiting...

Today's Inspiring Quote

"Men do not breakdown because they are defeated but onlybecause they think they are defeated" -Dr Karl Menninger
Labels: 0 comments | edit post
mrz doubeh
Today...
At my opiz
Nothing to do..
Just bring my laptop
Silent my phone
Blog...hehe
My department will be close soon
So now...
Searching for another job
Arghh..tension maa
Getting tired but try my best...
Hopefully i get what i want..
Insyaallah

Today's Inspiring Quote

"Gratitude unlocks the fullness of life. It turns what we have into enough, and more. It turns denial into acceptance, chaos to order, confusion to clarity. It can turn a meal into a feast, ahouse into a home, a stranger to a friend. Gratitude makes sense of our past, brings peace for today, and creates a vision for tomorrow" - Melody Beattie
Labels: 0 comments | edit post
mrz doubeh

Alhamduliah..after training futsal like hell for about 1 week without any experience, I feel more much better than before. Pergh…rily tired. I learned more things from time to time and still need to be improved. Unfortunately I’m not the player on the day d tournament. But what to do, boss is always right! Be team manager but I feel like being a macai! Just fuck it out! Sometime I feel like I wanna quit dis job. Bored! My previous job is better than this job. I need more strength and try face ol thngs even it didn’t work smooth enough. Trying to motivate myself!

Today’s Inspiring Quote

“People become really quite remarkable when they start thinking that they can do things. When they believe in themselves they have the first secret of success.” Norman Vincent Peale

Labels: 0 comments | edit post
mrz doubeh

Training futsal dah banyak kali..persediaan mental n fizikal pun insyallah boleh dikatakan alhamdulilah. Tapi sehari b4 tournament diorg cakap aq kena jadi TM. Pergh sape xbengang maa?..Penat2 aq berlatih and then kena jadi team manager. Sakit ati aq. Actually dah 2 kes camni happened kat aq. Tapi kes yg 1st aq consider g coz tau aq xlayak. Kes ke2 ni berat skit nak terima. Bayangkanlah aq penat berlari berpusing2 n siap fitness bagai nak mampus, last2 aq yg sepatutnya jadi player kena tukar position jd TM. Mangkuk tul! Buat abes duet aq je belikasut baru semata2 game tu..Memang aq nak maki je tapi kena control beb! Dalam ati,jiwa, peparu, limpa, usus n seangkatannya mendidih2 tahan mare. Apakah! Tengoklah last2 kalah gak! Padan muka. Nak berlari ke sana sini pun termengah2, nikan lak nak kejar bola.
Lupakan sal futsal..
Labels: 0 comments | edit post
mrz doubeh
*JANGAN SOMBONG UNTUK BACA DAN JANGAN KEDEKUT UNTUK BERKONGSI*

Barisan pertama:

Di iringi dari kubur dlm keadaan tidak bertangan & berkaki . Keadaan ini dijelaskan melalui seruan Allah S.W.T :"Mereka orang2 yg menyakiti hati jiran sewaktu hidup mereka. Mereka yg sombong & tidak berbuat kebaikan kepada jiran tetangga akan mendapat kehinaan didunia maupun di akhirat".Firman Allah 'Aku akan memalingkan hati orang yg sombong serta takbur di muka bumi ini dengan tiada alasan yg benar dari (memahami) ayat2 Ku(yg menunjukkan kekuasaanKu),itulah balasan & tempat kembali mereka adalah neraka".

Barisan ke-2:

Di iringi dari kubur dlm bentuk babi hutan datang seruan Allah S.W.T."mereka orang yg meringan2kan solat sewaktu hidup,sesungguhnya orang yg memelihara solat 5 waktu akan dihindari dari siksa kubur sebaliknya, mereka yg mengabaikan maka waktu dia mati, Mayatnya akan dihimpit oleh liang lahat sehingga berselisih tulang rusuk."Rasulullah S.A.W. bersabda "sesungguhnya seorang hamba apabila dia berdiri untuk bersolat,maka di letakkan semua dosanya di atas kepala & kedua2 bahunya, maka setiap kali dia rukuk atau sujud, berjatuhanlah dosa2 itu.

Barisan ke-3:

Di iringi dari kubur dgn bentuk keldai & perut penuh ular serta kala jengking"mereka adalah orang yg enggan membayar zakat ketika hidupnya walaupun pada ketika itu mereka tergolong dlm orang yg berkemampuan.Inilah balasannya & tempat kembali mereka adalah neraka.

Barisan ke-4:

Diiringi dari kubur dlm keadaan darah memancut keluar dari mulut"Mereka adalah antara orang yg suka berdusta ketika berjual beli. Berniagalah dengan jujur serta amanah agar hasil yg diperoleh datang dari sumber yg halal.

Barisan ke-5:

Diiringi dari kubur dalam keadaan berbau busuk seperti bangkai ketika itu Allah menurunkan angin sehingga bau busuk itu menganggu ketenteraman padang mahsyar"Mereka ini adalah orang yang menyembunyikan perlakuan derhaka, takut diketahui oleh manusia tetapi tidak pula takut kepada Allah. inilah balasannya & tempat mereka juga adalah neraka.

Barisan ke-6:

Diiringi dari kubur dengan keadaan kepala terputus dari badan mereka adalah orang yg dahulunya menjadi saksi palsu.

Barisan ke-7:

Diiringi dari kubur tanpa lidah tetapi mengalir darah & nanah dari mulut mereka. Mereka ini adalah orang yg enggan memberi kesaksian kebenaran.

Barisan ke-8:

Diiringi dari kubur dlm keadaan terbalik,kepala kebawah & kaki ke atas. Mereka adalah orang yg melakukan zina.Tempat mereka juga adalah di neraka. Sabda Rasulullah "tiada bersunyi2an antara seorang lelaki & wanita,melainkan wujudnya syaitan sebagai orang ketiga antara mereka".

Barisan ke-9:

Diiringi dari kubur dengan wajah hitam & bermata biru, sementara dlm diri mereka penuh dengan api gemuruh mereka adalah orang yg makan harta anak yatim dengan cara yang tidak sepatutnya.

Barisan ke-10:

Diiringi dari kubur dlm keadaan tubuh berpenyakit sopak & dipenuhi kusta. Mereka ini adalah orang yg derhaka kepada ibu bapa sewaktu hidupnya.

Barisan ke-11:

Diiringi dari kubur dlm keadaan buta,gigi panjang seperti tanduk lembu jantan,bibir terjuih hingga ke dada & lidah terjulur hingga ke perut serta keluar pelbagai kotoran yg menjijikkan.Mereka ini adalah orang yg minum arak sewaktu hidupnya.

Barisan ke-12:

Diiringi dari kubur dengan wajah bersinar2 seperti bulan purnama. mereka melalui titian Siratulmustakim seperti kilat.Datang suara dari sisi Allah S.W.T. yang memaklumkan "mereka semasa hidupnya adalah orang yg beramal salih & melakukan kebaikan.Mereka juga menjauhi perbuatan derhaka, memelihara solat lima waktu & meninggalkan dunia dalam keadaan bertaubat.

Inilah balasan mereka & tempat kembali mereka adalah syurga, beroleh keampunan, kasih sayang & keredhaan Allah S.W.T" BACALAH YASSIN RASULULLAH S.A.W. telah bersabda yang bermaksud:"
Bacalah surah Yassin kerana ia mengandungi keberkatan", iaitu:

1. Apabila orang lapar membaca surah Yaasin, ia boleh menjadi kenyang.
2. Jika orang tiada pakaian boleh mendapat pakaian.
3. Jika orang belum berkahwin akan mendapat jodoh.
4. Jika dalam ketakutan boleh hilang perasaan takut.
5. Jika terpenjara akan dibebaskan.
6. Jika musafir membacanya, akan mendapat kesenangan apa yang dilihatnya.
7. Jika tersesat boleh sampai ke tempat yang ditujuinya.
8. Jika dibacakan kepada orang yang telah meninggal dunia, Allah meringankan siksanya.
9. Jika orang yang dahaga membacanya, hilang rasa hausnya.
10. Jika dibacakan kepada orang yang sakit, terhindar daripada penyakitnya.
11. Rasulullah S.A.W bersabda: "Sesungguhnya setiap sesuatu mempunyai hati dan hati al-Quran itu ialah Yassin. Sesiapa membaca surah Yassin,nescaya Allah menuliskan pahalanya seperti pahala membaca al-Quran sebanyak 10 kali.
12. Sabda Rasulullah S.A.W lagi, "Apabila datang ajal orang yang suka membaca surah Yassin pada setiap hari, turunlah beberapa malaikat berbaris bersama Malaikat Maut. Mereka berdoa dan meminta dosanya diampunkan Allah, menyaksikan ketika mayatnya dimandikan dan turut menyembahyangkan jenazahnya".
13. Malaikat Maut tidak mahu memaksa mencabut nyawa orang yang suka membaca Yaasin sehingga datang Malaikat Redwan dari syurga membawa minuman untuknya. Ketika dia meminumnya alangkah nikmat perasaannya dan dimasukkan ke dalam kubur dengan rasa bahagia dan tidak merasa sakit ketika nyawanya diambil.
14. Rasulullah S.A.W bersabda selanjutnya: "Sesiapa bersembahyang sunat dua rakaat pada malam Jumaat, dibaca pada rakaat pertama surah Yaasin dan rakaat kedua Tabaroka. Allah jadikan setiap huruf cahaya di hadapannya pada hari kemudian dan dia akan menerima suratan amalannya di tangan kanan dan diberi kesempatan membela 70 orang daripada ahli rumahnya tetapi sesiapa yang meragui keterangan ini, dia adalah orang-orang yang munafik.


Untuk renungan semua, Siapakah orang yang sibuk ?Orang yang sibuk adalah orang yang tidak mengambil berat akan waktu solatnya seolah-olah ia mempunyai kerajaan seperti kerajaan Nabi Sulaiman a.sSiapakah orang yang manis senyumannya?Orang yang mempunyai senyuman yang manis adalah orang yang ditimpa musibah lalu dia kata "Inna lillahi wainna illaihi rajiuun." Lalu sambil berkata,"Ya Rabbi Aku redha dengan ketentuanMu ini", sambil mengukir senyuman.Siapakah orang yang kaya?Orang yang kaya adalah orang yang bersyukur dengan apa yang ada dan tidak lupa akan kenikmatan dunia yang sementara ini.Siapakah orang yang miskin?Orang yang miskin adalah orang tidak puas dengan nikmat yang ada sentiasa menumpuk - numpukkan harta.Siapakah orang yang rugi?Orang yang rugi adalah orang yang sudah sampai usia pertengahan namun masih berat untuk melakukan ibadat dan amal-amal kebaikan.Siapakah orang yang paling cantik?Orang yang paling cantik adalah orang yang mempunyai akhlak yang baik.Siapakah orang yang mempunyai rumah yang paling luas?Orang yang mempunyai rumah yang paling luas adalah orang yang mati membawa amal-amal kebaikan di mana kuburnya akan di perluaskan saujana mata memandang.Siapakah orang yang mempunyai rumah yang sempit lagi dihimpit?Orang yang mempunyai rumah yang sempit adalah orang yang mati tidak membawa amal-amal kebaikkan lalu kuburnya menghimpitnya.Siapakah orang yang mempunyai akal?Orang yang mempunyai akal adalah orang-orang yang menghuni syurga kelak kerana telah mengunakan akal sewaktu di dunia untuk menghindari seksa neraka. Siapakah org yg KEDEKUT ?Orang yg kedekut ialah org yg membiar ilmu ini dan tidak berkongsi pada orang lain. Sebaik-baik manusia itu adalah mereka yang memberi manafa'at kepada manusia lain...
mrz doubeh
Jam menunjukkan pukul 2.15pm. Masih di opis. Baru lepas lunch. Dah xda keje so aq mula nak menaip sakan. Walaupun x cam dulu yg ari2 update, aq rasa ok lh gak. Layanz…Bulan ni aq sedih yg teramat sgt. Tak dapat pe yg aq nak. Nasib da family and kawan2 yang bg sokongan. Rasa cam nk mati je tp bila pkir balik, masih ramai orang kat luar sana yang lebih dasyat. Nilah dugaan. Mungkin bukan rezeki aq. Nak menyedapkan ati punyer pasal.Mata dah lebam2. Malu gak g opis tp suka ati aqlh. Mata aq. Maybe ni kali pertama aq gagal tu yang aq xleh terima. Takpe2 aq cuba lagi.Chaiyuk2 yda!
Raya haji nak balik. Dah bape bulan x balik umah. Dengar cite adik aq kerap balik umah. Konon2nye ada antu kat u dia. Yelah tu. Cam wujud je antu tu. Apakah!
1
2
3

mrz doubeh
Lama gler x tulis blog. Aq rasa makin tua makin kurang rasa nak menulis. Alhamdulilah setakat ni agak ok skit. Aq rasa dah bape bulan x balik umah. Last ritu pun tyme raya tapi bukan balik umah sendiri tp balik kampung. Hmm..ni lah kehidupan aq sekarang. Before konvo, jadi cikgu tuisyen kat kulim. Then pas konvo masuk gems. Pastu keje kat MAFC. Dan sekarang kat SDE. Nasib dalam bidang yang sama ngan apa aq blaja. Jeles gak tengok kawan2 len yang dah berjaya. Da gak yang dah btunang. So emah, selamat bertunang. Minta maaf xdapat datang. Huhu.. Banyak visi n misi aq nak capai. Selagi tak capai selagi tu aq kejar. Gler ketegaq perangai aq. So sape2 kenal aq cnfirm tau. Ngeh3. Situasi sekarang xsama ngan situasi waktu zaman kecik2. Dulu masa kecik2, teringin nak jadi besar. Bukannye pe...just nak da duet sndiri. Konon2 nye leh beli kete besar, umah besar n suami besar. Seronok pegang duet sndiri katakan. Then bila dah besar n dah keje baru tau susah payah nk cari duet. Kena banyak myimpan n menabung. Arghh...tension siot!..Tapi xleh nak mengeluh sangat. At least da gak benda yang aq dapat beli hasil titik peluh aq. And paling syok dah tak mengharap duet dari parents. Aq hulur gak kat mama aq duet gaji aq yg x seberapa. Walau x seberapa (celah gigi je bg diorg duet tu), aq tetap hulurkan. Nak bagi banyak2 pun xleh. Gaji diorg lagi bertriple fourtple n sixthple dr aq...oh!

Doakan aq agar lebih mudah urusan. Amin~
mrz doubeh

Dah sebulan berpuasa...raya cuma 2 ari....sadis aq ditinggalkan keseorangan di umah sewa..asalnye nak balik umah lambat skit...disebabkan perompak yang hampeh+kejam+busuk ati+!@#$$ pecah masuk umah kat jb so terpaksa lah parent aq rushing balik umah..siap tinggal najis kat umah...makan kueh lak tu perompak ni...tahap lapar gaban lah tu..macam2 tul..ingat kes pukau2 ni tipu2 je...rupanya tull..apakah!...hmmm...nak baca pe g ni?...dah xtau nk baca pe...doakan aq buat yg terbaek 23hb ni..amin~
mrz doubeh
Dah sebulan training kat genting...
Penat letih n bla2...
Suka g kat gems compare MAP
Skrang kat sime darby energy...
Cuba buat yg tbaek..
Oh!
Doakan saya~
mrz doubeh

Alhamdulilah

Dah setel PAC aq…stage 1 lulus n stage 2 result tggu next month

Dalam kesibukan mencari kerja alhamdulilah dapat gak apprenticeship sime darby tu…

Yup mmg byk dapat interview tp majority kat kl…

Terlalu jauh n mungkin rezeki aq bukan disitu…kalo leh area jb or pnang xpelah…dkt ngan family skit..oh!

X sia2 aq g pagi n balik ptg 4 intrvw sime darby tu…

Aq ingatkan x dpt coz dah sebulan lebih tggu result…

Last2 dpat kol mggu lpas n suruh dtg 12 July ni…

Oh! Atiku sgt berbunga…

Akan buat yg tbaek…Doakan aq!

Semoga rezeki dtg melimpah..amin!

mrz doubeh

Rite now?...
Relax
Study
Surf
Yeahhh
I Luv Dis Moment~
mrz doubeh

After 5 month practical, I gained many experiences and knowledge. Very interesting. I have been put off in supply chain management under packing and packaging department. I have 2 bosses. In morning downstairs (packing) and on evening upstairs (packaging). Enjoy during works with a lot of joke and laugh from my sweet boss, luvly 2 supervisor and frenz over there. I found many different character and attitude from all staff there. They have a certain disposition..some bad and some good. Sometimes they are having argument between them (staff). The conservation..hmm..donno how to say. Just 4get it. They didn’t know what I do and suddenly say “Hey, u didn’t do job?”, “Just call the supplier”, “Alaa…u didn’t call the supplier. Eksyen je konon call”, “Please photostat this and that” and bla2. Just like that! Then after I done all that jobs, they talk behind and say “She didn’t do ‘any’ jobs”, “She donno how to make this and that”, “She do a lots of mistake”. They blames me pot pet pot pet and actually all of it was her mistakes. Hey come on! Just talk in front of me, face to face. I don’t like people who stabbed back behind me. So hypocrite! I know that I’m not good enough (even I know I’m very hardworking person..chewah!). That’s because I’m in training. Nobody perfect and nobody can do well especially me with different background education. One of my friends was very lucky. Didn’t do anything coz didn’t have work. And then already become one of their partners. Yeah..really2 lucky!

Actually I also have a bad character as I easily feel very angry when people scold me. When I remind back what I have done before, I feel very embarrassing. But what to do, already pass away. Haha..Yup I admit that I am very hot temper person and didn’t respect people sometime, but it doesn’t mean I’m very cruel rite? We change according time…I’m not like this kind of person before this. I donno what I’m gonna do. Oh!

Credit to nurul hafizah..thanx 4 da nail dat u send me via Farmville..love it!

mrz doubeh
u ♥ ur bf...
me too...
u ♥ his style...
me too...
u ♥ his gift...
me too...
u ♥ his heart
me?...never!...haha...
i just ♥ my pillow very strong~

mrz doubeh
Today...hepi...find my SB back which actually inside my file...chit chat + bebelan from mama...just smile n say "haha'...mama tension ngan aq lah..hee...fill up d form...surf n find information...what 2 do during assessment?...fitness?..just go 2 hell..OMG!...dush!

And now....take a breath...and smile...hmmm

mrz doubeh
.:Morning:.

♥ breakfast
♥facebook,blog n hotfm(panggilan hangit!)


.:Afternoon:.

♥lunch
♥facebook (farmville)

.:Evening:.

♥facebook again
♥tv
♥eating

.:8pm above:.

♥facebook(harvest)
♥football
♥tidoq

Totally = facebook!

No more sms, no more calling, and no more watching!

Apakah!
mrz doubeh
During fieldcamp...just found diz pix..rily miz dis moment...oh!

Our group: From left shafiq,yip,wani,me n fakri

mrz doubeh
Perjalanan dari penang ke jb.........tit...tit...tit...berhenti..makan wafer je..konon2 nak diet...berhenti g..g toilet..pandang kiri kanan...truskan pjalanan....tgk muvie..makan keropok...tgk muvie...tgk fon...tgk muvie...tgk highway....tgk muvie...tgk minah indon sebelah...tgk muvie...tgk tgn...tgk muvie...tido lak..tgk muvie...aish bila nak samapi..tgk muvie g...tit..tit...tit...dah sampai...yehaaa...welcome to JOHOR BAHRU!


mrz doubeh

Alhamdulilah…

Setelah..5bulan practical akhirnya aq habis gak..Lega rasa…Nak kata rindu kat kat member rasanya xdalah sangat coz aq tau diorang pun bukan rindu kat aq pun. Ngeh3..rindu tu adalah ckit2 especially kat bos aq En Amin. Thanx coz banyak mengajar sepanjang practical kat situ.

Macam2 pengalaman kami kongsi bersama. Sepanjang aq stay situ, aq belajar cara nak buat retail packing, produce movement, checkrolls general workers and wastage report ngan en amri n en faizal. Pastu aq buat bill of materials lepas dapat arahan dari en amin. Masa tu syikin da, so aq minta dia teman aq ambik pix SKU. Data bikin sendirilah beb. Oh! Lepas syikin n siah dah bis, aq kena naek atas lak. Tolong kak aini buat purchase requisition, payment requisition, fotostat, call suppliers, and translator bi n arab tuk kak aini. Heee…Tapi keje yang aq buat da org bwh xpuas ati. Kecik ati aq! Terkilan skit dengan sikap orang2 kat situ. Lagi satu member gems sendiri pun lebih kurang sama. Aq tak tau nape diorang kelihaan ‘jeles’ sedikit bila tau aq lulus exam spa tu. Tolonglah member2 ku sekalian. Its just exam maa! Nothing much…Donno whether pass or not the assessment.. Kalo lulus assessments baru da interview. Interview pun lum tau g pass or x. There r many steps. Suppose u ol support me and not make me down. Sorry to say…tapi tu memang sikap org melayu. Memang aq x nak cakap pe2 coz aq pun belum tentu lulus assessment tu. So minta doakan lah bagi aq pass assessment, interview n berjaya dalam bidang aq pilh. Aminn….

Untuk Mr jimmy, thanx tuk nasihat yg bguna kat bilik meeting tu. Sebab tu aq ambik langkah drastic nak berhenti. Untuk En Amin, thanx sgt2 coz banyak memberi nasihat yg bguna. Rindu dengan derapan n bunyi ngauman en amin. Kak aini..thanx coz byk mgajar saya…My luvly supervisor, en amri n en faizal, thanx 4 everthing dat u alredi teach n thanx 4 ur advised. Gonna miss ol of u…Buat member2 gems, teruskan perjuangan anda. Semoga semua dapat kecapi pe yg korang idamkan. Aq sentiasa doakan kejayaan anda semua. Sori kalo terkasar bahasa or pe2 tp pe yg aq tulis sekadar nak saling ingat mengingati..Tak salah kan?

K..mari mulakan hari anda dengan senyuman…:)

mrz doubeh
Alhamdulilah...
Selamat gak aq bpijak di bumi jb ni...
Naek bus kul 10mlm pastu bhenti kat kl lak..n kul 11.30 br btolak...
So smpai kat jb dlm kul 2.45pg lah jwbnye..mata lip lap lip lap ngntuk beb...
Skrang ni br leh relax2...
Xyah pikir tekanan dr byk pihak...
Thanx to my bos coz disebabkan dia aq buat satu benda yg masyuk...heee
tengoklah mmgu depan t...
Mudah2 an semua bjalan dengan lancar...
Nak buat operation memerlukan kesabaran...
Operation ke?...haha..operation lh sgt....
Ujan ptg2 ni buat aq ngantuk..
Nak jalan keliling umah pun malas coz dlm umah pun x bis jalan g..

Tyme ni lah teringat saat2 kat MAFC..tmpat aq praktikal dl...x lama g dah nk bis..msti aq rindu ngan geng2 bus skolah..oh!

Seri...
ketua umah n ketua van sekolah...
sorg yg caring..naek bus pun msj "dh naek bus lum?'
mcm mama sy...heee...
suka snyum tp bl tnsion masyam je dia...
mlm2 bukak email n anta kat bos..
then br chatting ngan jejaka2 dlm list network dia tu...haha

Sila...
Suka bg nasihat...sgt baek..
geng dari usm g...kalo kena demam susah nak sihat lik..
antibodi kuren skit rasanya...tp plg sy suka tentang dia...jeng3...
dia SUKA MAKAN SAYUR!
antu sayur si sila ni..dak2 len aq tgk mkn gak sayur tp si sila ni kalo mkn sayur, nasi pun x nmpak..mcm nasi jadi lauk n sayur jd nasi...apakah!

Wani...
Bdak plg garang dlm umah...so scary...
tp baek coz dia nilah geng kaki wayang sy..
kalo dia xda sasarannye kema lah...heee
suka potong bawang tanpa da cutting board ..guna jari lak tu...hebat maa...
kagum seketika...
plg suka mkn betik..eh silap..plg suka mkn paiola...oh!
suka skipping n bercerita..oh!

Jaja...
suka cara dia cakap...
spontan je lawaknye...
plg suka masakan sardin die..nyummy3..meletup..t dah xda sape nk masak sardin cmtu g..
so tpksalah buat rmbongan dtg umah dia t...hahaha

Nik...
suka tgk tv...ari2 ngadap tv...
cam jaja gak..suka buat lawak spontan..
org kelantan tp ckp kedah masyuk...ishk3..murtad ngeri pe..heee

Zahidah...
suka bkurung dlm bilik...
jarang mkn nasi tp slalu mkn telur..cmne tu?..
jeritan nyaring kalo bg award rasanye mnang kat dialah..heee...

Nurul...
ex-housemate kteorg...
dah kuar awal coz dah dpt keje...
blur mmg hobi dia..tp sgt baek coz suka blanja mkn..
tabiat dia plg suka tgk..jeng3...
SUKA MAKAN!
bglah pe2 pun kat dia..asalkan mknan sdap trus dia ngap...
rindulah kat dia...slalu kol n msj sy tp sy jarang reply coz masa tu da keje..huhu

Kema...
Bdak umah depan ktorng...
Slalu ckp 'yelah sgt, cntk lh sgt?..boleh lh...n mcm2 yg brakhir ngan "lg sgt"..
bunyi mcm dengki je ayat dia..tp sy suka...haha....
Kalo buat keje xnmpaklh muka dia..tertimbun atas kertas DO tu kot..blmbak sgt DO dia..

Sue....
Kwn dpn umah gak...
lembut je ckp..kdng2 aq x dgr dia ckp coz halus benor...
pernah tmarah dia coz masa tu byk keje..
cian dia..
nasib dia ok..syg lebih..

Ahhhh...rindu kat anda smua...mggu depan kte jmpa lagi ye kawan2 ku...:)