mrz doubeh
Alhamdulilah..

Syukur sangat. Diberikan insentif kerana berjaya pungut hasil. So pasni frontline cam aku kena berusaha lebih gigih kat kawasan port yer. Aduyai. Bukan senang tapi insyaallah kami cuba melakukan sebaik mungkin. Hopefully GST cepat dilaksanakan supaya kebocoran hasil dapat dikurangkan.

Balik keje pagi memeningkan kepala. Tido x sedar diri. Keje syif menyukarkan aku nak bergaul dengan member-member coz tyme aku keje dorang cuti n tyme aku cuti, dorang keje. Ni belum kahwin lagi. Kalo dah kahwin, cian hubby.


Labels: 0 comments | edit post
mrz doubeh
Alhamdulilah...

Sabtu lepas baru balik dari Sabah. Permandangan dan kawasan pelancongan sangat menarik. Bagi aku, kalo untuk melawat tempat pelancongan bestlah tapi kalo untuk shopping, aku prefer semenanjung lagi. Harga di Sabah mahal n x updated macam di semenanjung. Mungkin yang menarik cuma pearl, swarovski, n kuih cincin je kot.

Sepanjang seminggu cuti disana (sebab kursus yer), sempatlah kami melawat pelbagai tempat menarik. Antaranya Dairy Farm, Kundasang, Pasar Philipines, Crocodile Farm, Rumah Terbalik, Jambatan Gantung Sabah n macam2lah.

Insyaallah ada masa nanti leh lah ajak kekawan lawat sana. Cuma kalo nak lawat kena ambik cuti lamalah. Dari satu tempat ke satu tempat ambik masa berjam-jam. Sayanglah kalo cuti cuma 2 or 3 ari coz nanti x semua tempat leh jalan2. At least seminggu baru berbaloi. Yeay~


Labels: 0 comments | edit post
mrz doubeh

Suddenly the world
seems such a perfect place,
suddenly it moves 
with such a perfect grace, 
suddenly my life 
doesn't seem such a waste, 
it all revolves around you.
Labels: 0 comments | edit post
mrz doubeh



Buku ni dah lama aku beli n ngah baca sikit2 dulu. Sekarang baru berpeluang nak habiskan buku ni. Memang sangat berguna especially kalo ada keraguan yang melibatkan hal solat. Memang buku ni yang aku cari. Paling best buku ni ada gambar yang menarik. Takdalah aku mengantuk sangat nak membaca. Ilmu yang disampaikan pun berguna. Bila pikir balik dari aku beli novel berlonggok2, better beli buku camni. Maklumlah usia makin meningkat tua. Takkan nak tunggu sampai pencen baru nak belajar ilmu agama. Heee.







Buku ni bukan je tulis sal rukun-rukun solat tapi soalan yang kadang-kadang perlukan jawapan. Ni review buku “Mengenai Solat”. Aku cuba cari lagi buku-buku ilmiah yang lain kalo singgah Popular nnti. 



Labels: 0 comments | edit post
mrz doubeh
Alhamdulilah..


Dah masuk tahun baru. Blog makin berhabuk bab jarang mengupdate. Dulu sukalah karang panjang2 then pas keje terus diam sepi je. Ngah keje tengah malam n borang pun x byk, aku ambk ksempatan skitlah mengupdate balik blog aq nie. Seronok lak tgk blog member2 lama dulu. Ada yang dah bertunang, kahwin and dah da baby g. Tahniah uolz. Korang mmg bertuah. Azam baru kali ni harap dapat perbaiki diri sendiri n cuba jadi lebih cemerlang. Fokus untuk tahun ni bukan tunang, kawen or seangkatan tp kerja. Agak kejam sikit bunyi nya. Haha. tapi zaman sekarang memang kerja diutamakan. Jangan terlalu baik sebab selalu yang baik akan tertindas. Pengalaman lalu mengajar aq erti kesabaran, kekuatan dan semangat untuk terus bangun. Insyaallah tahun ni aq akan isi ruang masa yang ada dengan lebih manfaat. 

*Mood senang hati waktu pagi~
Labels: 0 comments | edit post