mrz doubeh
Pejam celik pejam celik, minggu depan dah nak tunang. Petang tadi dah beli coklat untuk letak dalam doorgift. 6 dulang lagi belum cari. Benda pe lah nak isi ni. Tunggu mama datang dari jb sok. So esok barulah nak g cari bunga untuk dulang hantaran, tudung, veil (tudung ngn veil dulu dah beli tp rasa cam x chumel so nak beli len). Huhu. Total up abes duit kat coklat pun dekat 180 gak. No wonderlah member aku kat sime darby gtau kalo nak tunang at least 5k kena ada. Oh stress!


Ada 104 pcs so leh lah letak dalam kotak kecik doorgift aku. 

List untuk esok:
1) Bunga dulang
2) Pasu kecik
3) Bantal kecik
4) Barang-barang hantaran (coklat lain n etc)
5) Tempah kek

Pastu rasanya dah xda pe2 kot. Just kemas rumah and ready untuk minggu depan. Semua kena siapkan arini sebab minggu depan isnin hingga khamis memang pack ngn keje. Cuti kena batal sebab audit. Uwaa..Hopefully kahwin nanti janganlah cuti kena cancel gak. If cancel, nak tukar cawangan kastam yang len. :)


mrz doubeh
Fuhh..terlalu banyak komitmen dengan keje sampai preparation aku sendiri tak terbuat. Sori menyusahkan keluarga aku. 13 hari lagi dah nak mula majlis. So preparation aku cuma 20% saja. Aigo. Kalo keje frontline ni nak minta cuti susah. Kena cari orang n tak leh bagi OT. Kalaulah dapat kastam cawangan selain import ngan eksport kan best.

Neway costing untuk barang kali ni agak banyak gak. Tanya member dorang beli dalam budget 200 je. tapi aq dah tersasar. Maybe tak sempat nak mengusha n masa terlalu-lalu padat. Serius memang kesihatan sendiri pun tak terjaga. Hari-hari sakit pinggang mengadap forms yang bertimbun. Kilang-kilang pun time nak posa lah dorang import barang banyak-banyak. 

So 20% yang aku dah buat.

Polistrene yang di balut ngan kain satin.


Dulang hantaran


Manik untuk dulang.


Kotak doorgift sebungkus ada 25pcs so aq beli 2 bungkuslah=100pcs.


Test makeup pun dah booked. Sebelum booking, aq dah test makeup kat 4 tempat n last sekali jumpa yang ok kat area Alor Setar Mall. Total habes dekat test makeup pun dah cecah (RM 80 + RM 60 + RM 70 + RM120). And last skali ambik kat satu kedai je. Masa test makeup kat kedai tu cuma RM 80 and makeup asal RM 190. Mana tak nya, semua makeup giler vogue n terlalu gothic. Aq nak simple n nampak skit natural. Serius area alor setar memang mahal untuk makeup. Kalo kat jitra cuma Rm 70-80 je. Alor Setar lak between RM 160-250. Omg omg omg. Makeup je pun. Kalo aku terror makeup, dah lama aku makeup sendiri. Huhu. So total abes kat makeup saja dah RM600. Sighh..

Ni costing untuk barang aq beli terus kat WS. Malas g survey. Busy keje.


Done 20%.

Baju tunang (2 baju) di sponsor oleh kakna. Total dua-dua baju pun dah cecah ratusan. Nasib dapat kakak yang kaya. Untung. Hehe.

Makeup kakak sulung aq sponsor kecuali test makeup tu duit poket sendiri ler. 

Benda yang tak dibuat lagi:
-Kek tunang
-Segala jenis barang tunang (buah, coklat, n etc)
- Barang nak letak dalam doorgift
-Tudung n veil lum cari g 

Rasanya ni je kot. Tunggu mama datang untuk pelamin lak. 

Julai ni kena audit lak. Memang panda bear lah mata aq time tunang t. Pas majlis tunang kena rushing masuk keje. Haha. Giler teruk tak keje aku? Huhu

Moga dipermudahkan segala kerja..aminn

Labels: 0 comments | edit post