mrz doubeh

Thanks to Rosken sebab kuarkan produk camni. Serius memang best and bagus untuk dry skin. Sebelum ni aq saje2 nak pakai. Almaklumlah keje dalam opis bhawa dingin ni cepat buat kulit kering. Baru sehari pakai cream rosken ni memang nampaklah kulit lembut n lembab. Yang Bio Serum tu aq pakai kat muka sebab dekat idung and dahi kering sangat. Mula-mula risau berminyak sebab before ni pernah pakai Bio Oil n sangat2 oily. Then bila try rosken ni, perghhh best2. Mula2 sapu bminyak, then sminit pastu dah x mnyak sebab dah serap masuk kulit. Banyak g yang bagus pasal Bio Serum ni.  Aq baca kat kertas dlm kotak serum ni untuk nak hilang parut, stretch marks, kulit warna xrata n ageing skin. Memandangkan kulit aq xda masalah, so alhamdulilah.Yang penting kulit x kering lagi. Umur pun dah nak menginjak 26, so memang kena jagalah especially nak kawen dah ni. Heee
mrz doubeh
Pernah tak rasa sakit sangat pinggang? Sebelum ni aq pernah jatuh toilet hampir 6 kali kat umah. Maybe lantai terlalu licin. Tapi kali ke 7 jatuh memang sakit giler n sampai skrang terasa. Siap tunang aq belikan rubber mat nk letak kat toilet. Tq my luv. Nak drive skrg kena letak bantal kat belakang. Nak duduk atas kerusi pun letak bantal. Kira g mana-mana kena usung bantal sebab pinggang sakit. Malam semalam masa nak bangun dari tido, air mata sampai kuar. Sakit sangat. Hanya Allah saja tau kesakitan yang aq rasa. Serius rasa macam menyucuk sampai ke urat. Angin kot kan? Esok nak kena g klinik check. Risau gak. Better cegah dari makin teruk kena. Asyik google cari tips punca n cara nak atasi sakit pinggang. Kalau g klinik selalu doktor cakap suruh rest. Baring memang xrasa pe2 tapi bila bangun, duduk, nak tunduk, bersin..omg!!! sakit weyh.

Antara faktor penyumbang yang aq baca dari http://www.hmetro.com.my/articles/Puncasakitbelakang/Article/ :



1) Obesiti (OMG! gemuk sangat ke aq?)
Cara atasi aq google gak tapi semua tak membantu. Memang kena g pakar kardiologi kot pasni. Huhu.

2) Merokok (mestilah x!)

3) Tekanan (stress keje?)
4) Keadaan fizikal tidak elok  (fizikal cmne tu?)
5) Postur badan yang salah (yup ni aq setuju. Kat opis komputer letak tepi. herot badan aq nak release forms tau!)
6) Posisi tidur tidak elok (Hehe..yeke?)
7)Tiada sokongan daripada tilam ketika tidur (Ni memang betul. Aq silap beli tilam ler. Keras nak mampuih. Dahlah mahal. Tak berbaloi langsung tilam cmtu..Aish!)





mrz doubeh
Arini buka posa di opis. Alhamdulilah sangat kenyang. Thanx Pn Faz belanja makan. Asalnya nak makan nasi beriyani tp miscommunication terbeli nasi dalca. I love d taste so much!

Neway tengah pikir samada nak cuti raya or tak. Kekawan opis semua pakat dah booked hari nak cuti ni. So aku susah hati sebab ticket flight mahal sangat. Nak drive sendiri rasa tak berbaloi. Penat+Tol+Minyak..Oh No No No! Takkan nak cuti sebelum raya? Uwaa..xmau xmau xmau!

*Conclusion: Raya kat opis lh jawabnya~
mrz doubeh
Alhamdulilah..dah 6 hari jadi tunangan orang. Majlis berjalan ngan lancar. Thanks to my family. Mama n baba yang banyak tolong. Baba yang baru trun dr jb ke penang n mama yang byk sgt2 tlg sepanjang persediaan barangan tuning n majlis. Kakak thanx sponsor pelamin. Dan kakna thanx for d gorgeous dress. Rily luv it!



So, skrg dah nak dekat posa. Aq ucapkan selamat berpuasa pada seluruh umat islam. Moga Ramadhan kali ni lebih bermakna  dan lebihkan amal dan sedekah d bulan Ramadhan yang menjelang tiba x lama lagi.