mrz doubeh
Alhamdulilah. Tak sia-sia aktif masa tahun 2014. Surat tahun lepas tapi dapat tahun ni. Hehe.
Lepas ni kena jadi teladan untuk pegawai-pegawai yang lain. Dah dapat pegawai contoh tiru macam saya. So pasni nak aim APC. Eh? haha..

mrz doubeh
Alang-alang rajin mengupdate blog yang dah bersawang ni, so aq nak list down senarai barang bayi yang aq beli. 

So ni lah senarai harga dan barang-barang yang aq beli:

Untuk baby:

NO FOR BABY QTY SUB-TOTAL RM
1 Baby Diapers for Newborn (Huggies) 64 1 31.00          31.00
2 Baby Oil 1 5.90            5.90
3 Baby Wipes/Wet Tissue 4 4.50          18.00
4 Baju dan Seluar
i)  Baju Lengan Panjang + Seluar Panjang Pureen (Coklat) Size S 1 10.90          10.90
ii) Baju Lengan Pendek + Seluar Panjang Pureen (Biru) Size S 1 17.90          17.90
iii) Baju Lengan Pendek + Seluar Pendek Pureen (Oren) Size M 1 12.90          12.90
iii) Baju Lengan Pendek + Seluar Pendek Pureen (Coklat) Size M 1 10.90          10.90
iii) Baju Lengan Pendek + Seluar Pendek Pureen (Merah) Size M 1 13.90          13.90
iii) Baju Lengan Pendek + Seluar Pendek Pureen (Putih) Size M 1 14.90          14.90
iii) Baju Lengan Pendek + Seluar Pendek Pureen (Biru) Size S 1 12.90          12.90
iii) Baju Lengan Pendek + Seluar Panjang Pureen (Oren) Size S 1 12.90          12.90
iii) Baju Lengan Pendek + Seluar Pendek Pureen (Hijau) Size S 1 13.90          13.90
8 Barut Pureen (Putih) 3 4.90          14.70
9 Beg Bayi-Autumnz - Chic 2-in-1 Convertible Cooler Bag (Blue Stripes) 1 23.12          23.12
10 Set Botol Avent (1 set) 1 135.00 135.00
i)  Botol Susu BPA Avent 1
ii) Berus Pembersih Botol 1
iii)Puting Susu 1
11 Blanket with Hoody 
Blanket with Hoody Fiffy (Coklat) 1 20.00          20.00
Blanket with Hoody Pureen 1 21.90          21.90
Blanket with Hoody Pureen 1 22.90          22.90
Blanket with Hoody Pureen 1 19.90          19.90
12 Changing Mat (Biru) 1 17.00          17.00
13 Cooler Bag-Autumnz - Fun Foldaway (Black) 1 15.92          15.92
14 Cotton Bud 3 set 13.90          13.90
15 Kelambu-Baby Love - Cradle Mosquito Net (779 E) with Zip *Embroidered 1 24.90          24.90
16 Napkin kain Pureen 10 set 25.90          25.90
17 Nursing Cover- Rosette Graphite 1 31.92          31.92
18 Peralatan Mandi (Trial Pack) Pureen 1 14.90          14.90
i) Shampoo 1
ii) Body Shampoo 1
iii) Lotion Baby 1
iv) Bedak Baby 1
19 Sarung Tangan dan Kaki, Topi 5                   -  
i) Sarung tangan + kaki Pureen (Putih Lubang2) 1 5.90            5.90
ii) Sarung tangan + kaki Pureen (Putih Hitam & Biru) 2 set 10.90 10.90
iii) Sarung tangan + kaki Fiffy (Putih) 2 8.00          16.00
iv) Sarung tangan + kaki OKBB + Topi (Biru) 1 10.00          10.00
iv) Topi (Biru) 1 3.00            3.00
20 Plastic susu-Autumnz -DOUBLE Zip Lock B/milk Storage Bag (2 PACKS) *12oz 2 19.35 19.35
21 Tuala Mandi Pureen 2 set 16.90          16.90
22 Baby Love - Soft Sarong (XL) Blue 1 19.90          19.90
23 Cradle Hanger-Baby Love - 18" 6mm  Epoxy 1 8.90            8.90
24 Baby Love - Foldable Mosquito Net *XL 6E* (BL3523) (76x120cm) 1 28.90          28.90
25 Adorable - Travel Mattress Set with Mosquito Cover *Pink* 1 49.90          49.90
26 PWP: Autumnz - Premium Contoured Ice Pack (1pc) 2 12.00          24.00
27 Pencuci baju bayi  1 15.90 15.9
28 Bakul Baju Bayi 1 11.90          11.90
29 Bakul Baju Kotor Bayi 1 19.90          19.90
30 Bath Tub 1 22.00          22.00
31 Minyak Telon 1 MAMA NA
32 Bottle Sterilizer 1 KAKAK NA
33 Breast Pump 1 KAKNA NA
34 Diapers Bag 5 in 1 1 68.00          68.00
35 Bedding Set 1 1049.00    1,049.00
36 Buaian 1                   -  
37 Penyangkut Baju Bayi 1                   -  
38 Termometer 1                   -  
39 Stroller 1                   -  
40 Car Seat 1                   -  
41 Baby Carrier 1                   -  
42 Walker 1                   -  


Untuk mommy lak: 

NO FOR MOMMY QUANTITY SUB-TOTAL RM
1 Tungku 1 MAMA NA
2 Buku Merah 1 NA NA
3 Kad Pengenalan 1 NA NA
4 Kain Batik 3 NA NA
5 Minuman & Makanan 1 NA NA
6 Minyak Angin/Urut 1 NA NA
7 Sikat 1 NA NA
8 Stokin Tebal 2 NA NA
9 Sweater/Baju Sejuk 1 NA NA
10 Telefon dan Charger 1 NA NA
11 Tuala Mandi 1 NA NA
12 Tuala Muka 1 NA NA
13 Tudung 2 NA NA
14 Peralatan Mandi 1 NA NA
15 Baju 5 NA NA
16 Beg Plastik 1 NA NA
17 Ubat Selusoh 1 20.00      20.00
18 Bengkung/ Barut (Set Bersalin) 1 200.00    200.00
19 Bra  4               -  
20 Maternity Pad/ Pad Biasa 1               -  
21 Selipar Lembut 1               -  
22 Seluar Dalam 5               -  
23 Termos Panas 1               -  
24 Nursing Pad Disposable 1 23.92      23.92


Ada harga yang tak letak sebab xbeli lagi and ada NA coz dapat sponsor dari kakak2 n mama. Hehe..

mrz doubeh
Masa berlalu terlalu cepat..tup tap tup tap dah 3 tahun lebih service dalam goverment. Banyak pengalaman dan masih banyak perjalanan nak kena tempuhi. Minggu ni baby dah 34 minggu. Ada lagi 6 minggu lagi untuk deliver. Barang-barang belum packing lagi. Baju baby pun baru je basuh td. Tunggu kering and time tu baru leh packing. Moga dipermudahkan semuanya. 

Harini dapat list pegawai untuk kenaikan pangkat dan pertukaran cawangan. Tahniah pada semua pegawai. Aq pun minta tukar cawangan ke seberang tapi x dapat. Terpaksa maintain cawangan yang sama gak. Keciwa tu haruslah tapi biasalah tu. Adat. Ada yang dapat and ada yang tidak. 

Masuk minggu ke 34 ni, baby makin aktif menendang. Martial arts dalam perut ibu ni. Alhamdulilah. Dah 8 kali scan and jantina baby pun sama. So syukur n ibu tak sabar tunggu baby keluar. Rasa masa berlalu terlalu cepat. Buku merah pun ibu x sempat nak tick tanda pergerakan baby. Tapi tak bermakna ibu x ambik tau sal baby. Ibu sentiasa pantau cuma nak tick dlm buku tu je lemah skit, Hehe.

Masa aq mengandung 4-7 bulan, ramai yang kata macam 3 or 4 bulan and ada gak kata mengandung ke? Erkk..Bila masuk 8 bulan, baru perut nampak tapi tu pun ada yang tanya 5 or 6 bulan? Saya jawab dah 8 bulan ++. Masa mengandung 5 bulan, ramai predict jantina baby berdasarkan faktor perut, cara makan, tidur, perwatakan n pakaian. Aq sekadar senyum coz setakat ni yang teka betul cuma 2 orang dari 16 orang je. So tunggu and lihat samada prediction orang yang dah lahir 3-5 anak ni betul ke tidak.