mrz doubeh

Alhamdulilah kini kandungan aq telah masuk 36 minggu 2 hari . Macam-macam pengalaman ditempuhi sepanjang kehamilanku. Syukur alhamdulilah aq xdalah sakit yang teruk-teruk sangat. Sekadar morning sickness dalam 2 bulan pertama je, sakit kaki, susah tidur sebab bila pusing badan sakit sangat2 n asma tapi bukan yang hard ler.

Nak dijadikan cerita pagi dalam kul 10am tadi nurse datang melawat secara mengejut. Okayyy..aq xtau lak rupanya nurse akan datang without call 1st. Huhu. Jantung terus rasa nak terkeluar. Almaklumlah aq dari kecik sampai nak jd mak budak penakut skit kalo benda melibatkan nurse or doktor. Nurse macam biasa akan check air kencing n for d 1st time detect glukosa. Apa yang aq makan ni?huhu. Nurse pun tanya makan pe pagi td. Aq jawab roti telur ngan milo panas je. Mungkin milo aq bancuh manis kot. Tapi aq bukan jenis makan manis. Oh! Then nurse scan baby guna ultrasound. Kali ni nurse ngan aq cuak bila jantung baby degup laju sangat. Risau lak aq dengar. Tanya nurse ok ke jantung laju. Nurse kata bahaya. Mak aik. Lagi aq cuak. Nurse suruh rest kejap n sementara tu dia bgtau tips perancangan keluarga slpas aq salin t. Dah abes cite nurse try scan lagi degupan jantung baby. Kali ni okay skit dr td. Around 148-150. Fuh lega..baby mama ni saja buat mama panic tau. Dah setel semua, nurse balik n aq minum air masak banyak2 kot2 lh glukosa leh trun balik..haha mmg xlogik tp mmg keje dok mnum spritzer tu smpai kembung perut iolz.

Sepanjang kehamilan aq, ramai yg teka jantina bayi aq. Dari 19 org yang teka (punyalah particular aq ni sampai kira bape org), 2 org je teka betui psl gender anak aq. So pe2 tunggu n lihatlah bila baby kuar t. Mama xkisah laki ke pmpuan walaupun mama tau dah gender anak mama pe. Asalkan semuanya selamat n anak mama sihay. Amin..