mrz doubeh
Alhamdulilah harini genap 38 minggu kehamilanku. Barang2 baby done. Just tunggu detik. Xsabar nk jumpa baby ibu. Actually xtau nak bahasakan diri pe. Kadang2 sebut mama, ibu, mak n umi. So t baby kuar confirm spontan terbahasakan diri sndri t ngan pgglan salah satu yang aq sebut tu. Hehe. 

Sepanjang aq hamil, alhamdulilah sebab xda muntah2 or morning sickness yang teruk. Ada pun tp x banyak. Masa aq genap 9 bulan dl, ramai ingat aq baru 7 bulan. Masa tu risau gak. Tp ada orang kata maybe kulit perut aq tebal so xnampak besar. Tu tak pastilh sbb tanya doktor n doktor kata xbetul. Depends pada individu itu sendiri. 

Sepanjang kehamilan, ramai teka jantina anak aq. Hampir semua teka perempuan. Hehe. Tu yang anak 4 or 5 orang. Kalo anak yang 2 or 3 or aq tak bape nak layan sangat pendapat dorang sebab dorang pun baru lagi. Aq lebih ambk pendapat ibu2 yang dah lahir 4 anak dan keatas je. Sebab majoriti pe yang dorang cakap lebih relevan n logik. Hehe. Ada yang kata kalo nak anak putih kena makan soya tapi aq tengok kawan aq india yang suka makan soya bila kuar anak tak putih lak. Ada yang larang makan kopi sebab anak gelap tapi tengok mat salleh memang memanjang minum tp anak putih je. So conclusion, ikut saintifik, warna kulit memang depends pada keturunan, baka n gen kromosom yang terbentuk. Aq x kisah anak kulit pe sebab dah kawen ngan india muslim plus aq pun bukan putih pun. Yang penting anak aq perfect, bijak n cun or hensem cam makbapak dia. Hehe pasan lak. 

Ni segala jenis barang aq campak atas meja. 

Katil ni baru dipasang oleh hubby selama 2 jam sebab manual pemasangan xda. Bengong je. Beli beribu tapi xda manual. 

Last skali beg yang diisi untuk bawa ke hospital bila2 masa je.

Doakan moga dipermudahkan. Aminn.