mrz doubeh

Sepanjang kehamilan memang ramai dah meneka jantina my baby. Semua cakap gurl2 n dua org sj ckp boboi. So selepas scan sebanyak 7 kali, jantina tetap maintain sama. Aq start scan masa 4 bulan n dah nampak dh. Hampir setiap bulan g scan. Tak tau mudarat or x kalo kerap scan. Doktor pun tak ckp pe2 so should be no prob kot.

Ada tanda2 samada anak yang dilahirkan lelaki atau perempuan. Yang ni aq petik dari blog gak.

ANAK LELAKI

1- Jarang / kurang muntah / mual ketika di awal kehamilan.

Pengalaman : Sepanjang kehamilan x morning sickness pun. Alhamdulilah cuma muntah bl kena gosok gg. Yuckk.

2- Bentuk perut yang memboyot kelihatan ‘tajam’ & rendah.

Pengalaman : Awal kehamilan smpai 8 bulan perut xnmpk sgt. Masuk 9 bulan ( tu pun orang kata sy preggy 6 bulan), barulh nmpak perut besar. Tak tajam n x rendah pun. Hmmm..

3- Wajah mudah ditumbuhi jerawat. Ada yang mengatakan wajah nampak berseri.

Pengalaman : Yup.. jerawat nek skit masa aq 4 bulan n lepas tu xnek dah. Fuh lega. Aq ni xpernah ada jerawat n bl tiba2 timbul jerawat mulalh porak peranda hidup iolz. Oh no!

4- Kecenderungan kepada makanan masin & masam juga protein (daging, telur, keju etc).

Pengalaman : Hmm..xdpt dipastikan sebab semua bnda aq ngap..ekeke..

5- Posisi tidur lebih gemar mengiring ke kanan (utara)

Pengalaman : Hat ni ikut mood. Baby suka menempel sebelah kanan. Aq pun xsure aq tdo lebih suka ngadap kanan or kiri. Kalo hubby tdo kanan, so ngadap kananlh n camtu gak sebaliknya. Lebih senang cite, aq suka tdo tgk muka hubby. Hehe

6- Hidung lebih kembang dari biasa. Bentuknya bak jambu air.

Pengalaman : Musykil skit sebab hidung aq memang kembang mcm bunga teratai..hehe..tp ada yg tegur kata hidung iolz lg kembang. Omg omg..n dorang kata hidung kembang biasanya baby girl.

ANAK PEREMPUAN

1- Alahan muntah yang teruk.

Pengalaman: Tak teruk lak.

2- Perut melebar ke tepi.

Pengalaman: Tak lebar gak.

3- Wajah kelihatan kusam kerana dikatakan bayi di dalam kandungan mengambil seri wajah ibunya.

Pengalaman: Orang pernah kata aq muka serabut sebab x makeup. Okay..sejak preggy aq mmg xsuka makeup. Tak tau sebab pe. Hehe

4- Kecenderungan kepada makanan yang manis.

Pengalaman: Yeahh..aq suka mkanan manis. Marah sungguh laki aq kalo tau aq makan manis.

5- Posisi tidur lebih selesa menghadap kiri (selatan).

Pengalaman: Scroll balik pe aq taip kat atas

6- Mual kepada makanan / aroma yang bersifat ‘tajam’ seperti cili.

Pengalaman: Oh tidak..aq xleh hidup tanpa makanan pedas.

7- Si ibu rajin berhias.

Pengalaman: Memang tidak ler.

So conclusion, aq xbape nak percaya sangat tanda2 yang orang dok cite sebab setiap individu berlainan tanda2. And jantina bayi actly depends pada sperma si hubby. So nak puas hati sila buat 3D, 4D and 5D. Confirm puas hati. Hehe.